Welke rendementen behaal je met WISE?

Als je in WISE investeert, mag je een beloning verwachten. Dit rendement bestaat uit meerdere onderdelen:

1. Rente WISE

Bij crypto is het gebruikelijk om dit uit te drukken in ‘APY’ (Engels: annual percentage yield). Hieronder zie je welke rendementen er worden behaald met de diverse WISE stakes. Bij WISE worden de rendementen niet uitgekeerd in EUR, USD of ETH, maar in (extra) WISE tokens. De APY is afhankelijk van meerdere factoren. Daarom is deze niet precies te voorspellen. Belangrijkste factor is de duur van de stakes. Deze kan variëren van 1 dag tot 42 (!) jaar.

APY WISE stakes
APY WISE stakes (jan. 2o21)

Op de officiële website kun je een berekening maken van het verwacht rendement.

2. Liquidity pool

Het is ook mogelijk om jouw Wise Tokens toe te voegen aan een liquidity pool, bijvoorbeeld Quickswap. De rendementen worden geregeld bijgesteld. Dit is afhankelijk van meerdere factoren. De APY voor de ETH-WISE pool op Quickswap bedraagt (per mei 2021) ongeveer 180%.

3. Vraag en aanbod

WISE tokens worden verhandeld op Uniswap. Je kunt ze 24 uur per dag kopen en verkopen. Als er veel vraag is naar WISE, zal de koers oplopen. Als er weinig vraag is (veel verkopen), zal de prijs dalen.

4. Prijsfluctuatie van Ether als onderpand

WISE heeft als onderpand ‘Ether’ (in de volksmond wordt ook wel gesproken over Ethereum). Stijgt Ether? Dan stijgt ook de waarde van het onderpand van WISE. En daarmee ook de prijs. En andersom.

Samenhang vraag en aanbod en Ether

Doordat WISE ontworpen is met Ether als onderpand (prijsinvloed) en daarnaast werkt met vraag en aanbod (prijsinvloed), moet je er erop bedacht zijn dat er zich meerdere scenario's kunnen voordoen.

Het kan voorkomen dat er veel vraag is naar WISE (prijs stijgt) en Ether (onderpand) stijgt in waarde. In dit geval werkt WISE als een soort “turbo”. Je kunt dan parabolische prijsstijgingen verwachten.

Andersom kan het ook voorkomen dat er weinig vraag is naar WISE (prijs daalt) en Ether (onderpand) daalt in waarde. In dit geval werkt WISE als een soort negatieve “turbo”. De prijs zal snel dalen (er is natuurlijk de befaamde “prijsvloer“).

Tot slot is een combinatie is ook mogelijk. De prijs kan dan stabiel blijven, ondanks dat er bijvoorbeeld weinig vraag is naar WISE, maar het onderpand wel in waarde stijgt. 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 gedachten over “Welke rendementen behaal je met WISE?”