Hoe werkt de WISE prijsvloer?

Op de website van Wiseinfo.io kun je een grafiek bekijken met de supply (voorraad) WISE Tokens. Hier lees je hoe je deze grafiek moet lezen.

Wallets / liquid

In deze “wallets” (portefeuille) zitten de WISE Tokens die direct verkocht kunnen worden (en voor prijsdruk kunnen zorgen). In februari 2021 gaat het om ongeveer 11% van het totaal aan WISE Tokens dat in eigendom is (de Tokens op Uniswap zijn “bezitloos” en kunnen alleen maar worden gekocht).

Kortom; slechts een beperkt deel (ongeveer 11% van het totaal aantal WISE Tokens dat in “omloop” is) kan direct en zonder boete worden verkocht. In theorie kunnen ook de vastgezette (staking) WISE Tokens worden verkocht, maar dat is hoogst onwaarschijnlijk: de boetes lopen op tot 90%.

WISE vs ETH grafiek
Prijsvloer grafiek (klik om te vergroten)

Uit bovenstaand figuur kun je opmaken dat de “pricefloor” (prijsvloer) ongeveer 30 cent bedraagt per februari 2020. Deze prijs wordt behaald indien alle liquide WISE tokens direct worden verkocht en de stakes blijven doorlopen. De resterende ETH als onderpand zorgt vervolgens voor deze prijsbodem.

Het neerwaarts risico bedraagt op basis van deze grafiek -44%. Kortom; je kunt in dit voorbeeld instappen tegen ongeveer 69 cent. Jouw investering kan in theorie dalen tot 30 cent (verlies van 44%). In cryptoland is dit een uniek kenmerk.

Let op: we gaan er hierbij vanuit dat ETH zijn waarde blijft behouden. Als ETH stijgt, stijgt ook prijsvloer. En omgekeerd. Daarnaast worden de handelfees toegevoegd aan de prijsvloer. Om reden van eenvoud is dit er buiten gelaten.

Wise Token video over de prijsvloer

Peter Girr (bedenker van WISE) heeft een video gemaakt met uitleg over de prijsvloer. Deze video is in het Engels.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Hoe werkt de WISE prijsvloer?”