Wat is staken van WISE Tokens?

Als je WISE Tokens staked (vastzet), kun je er tijdelijk niet aankomen of na het betalen van een boete. In ruil voor het vastzetten ontvang je een beloning (rente). In het geval van WISE krijg je er extra WISE tokens voor terug. De beloning wordt dus niet in EUR of USD of ETH uitgekeerd, maar in WISE. 

Bij crypto is het gebruikelijk om dit uit te drukken in ‘APY’ (Engels: annual percentage yield). In dit artikel kun je lezen welke rendementen (APY WISE) je mag verwachten.

APY WISE stakes
APY WISE stakes (jan. 2021)

Hoe werkt het staken van WISE Tokens nu in de praktijk?

Zodra je jouw WISE Tokens gaat staken, worden ze (om het eenvoudig te zeggen) tijdelijk omgeruild voor “shares” (aandelen). Afhankelijk van de gekozen periode dat je gaat staken, krijg je bonus shares. Hierbij geldt: hoe langer je staked, hoe meer bonusshares je ontvangt. Langer vastzetten loont!

WISE bonus shares
WISE bonus shares

Ook kun je een 10% referral bonus claimen door gebruik te maken van een zogenaamde “referrallink“. Klik hier voor onze referrallink. LET OP: je krijgt dus 10% meer WISE Shares (en geen 10% meer WISE Tokens).

Beursbrink heeft een goede video gemaakt met uitleg over het staken van WISE Tokens. Die kun je hieronder bekijken:

Bij het staken van WISE Tokens heb je 2 opties: je kunt “regulier staken” of je kiest voor “verzekerd staken”.

Regulier staken van WISE Tokens

Als je zeker weet dat je jouw WISE Tokens voor een langere periode kunt missen, dan is het regulier staken de beste optie. Mocht je tijdens de vastgezette periode toch de WISE tokens willen opnemen, dan betaal je een boete.

Verzekerd staken van WISE Tokens

Als je twijfelt of je de WISE tokens tussentijds wilt opnemen, dan kun je het beste kiezen voor “Insurance staking” (verzekerd vastzetten). Tijdens de looptijd kun je, met een boete van 10%, jouw WISE Tokens opnemen.