Is WISE token whales proof?

Investeerders die veel zeggenschap (bezit) in een crypto hebben, worden in het Engels ‘Whales’ genoemd. Als de grootste WISE Whale (ca. 10 miljoen WISE dd. februari 2021) ineens al zijn tokens verkoopt, daalt de prijs met slechts 4,5%.

WISE Whales proof
Overzicht WISE houders dd. 31-01-2021

Uit bovenstaande overzicht kun je opmaken dat de grootste WISE whale momenteel ca. 2,7 miljoen WISE tokens bezit. Dat is echter niet hele verhaal. Tokens die zijn gestaked verdwijnen namelijk uit dit overzicht van holders. Begin januari had de grootste whale ongeveer 10 miljoen tokens in bezit (printscreen ontbreekt).

WISE prijs impact whales
WISE prijs impact grootste whale

Op deze printscreen (bron: Uniswap, medio januari 2021) kun je zien dat de prijsimpact “slechts” 4,65% als de grootste whale zijn WISE Tokens ineens verkoopt.

WISE Token is niet “Whales proof” (er kan natuurlijk altijd een investeerder instappen met bijvoorbeeld 100 miljoen EURO of USD, dat heeft uiteraard effect op de prijs). Maar het is wel zodanig ontworpen (door de grote hoeveel liquiditeit die vanaf het begin aanwezig is) dat de impact beperkt is.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *